Pedagogstockholmblogg.se

Söka jobb som lärare

Att söka jobb som lärare låter kanske lättare sagt än gjort. Det finns en hel del att tänka på för att optimera sina chanser till anställning. Vi sammanfattar 3 tips för att öka dina chanser till anställning.

01Utforma ett anpassat CV. Oftast söker fler personer än dig samma jobb, vilket innebär att arbetsgivare får en hög av CV att gå igenom. Då är det viktigt att skriva ett CV som verkligen står ut och fångar arbetsgivarens uppmärksamhet. På cv-mall.com får du tips om hur ditt CV formuleras på bästa sätt.

02Skriv ett välformulerat personligt brev. Ett personligt brev ska visa vem du är och vad du kan bidra med på en arbetsplats. Ett personligt brev för en ingenjör ska inte vara likadant som ett personligt brev för en lärare. Därför är det viktigt att anpassa ditt personliga brev efter yrket du söker. Personligtbrev.se guidar dig rätt i hur du formulerar ett personligt brev för läraryrket.

03Leta rätt jobb på rätt ställe. Det finns flera olika sätt att söka jobb på och det vanligaste sättet är online. Flera olika hemsidor samlar jobbannonser från alla olika typer av branscher. För att endast få upp relevanta jobbannonser för lärarjobb rekommenderar vi hemsidor som endast tipsar om just lärarjobb. Hemsidan ledigalärarjobb.se samlar jobbannonser för grundskolelärare, speciallärare och gymnasielärare med mera.

Jobbar du eller vill du jobba inom skolans värld men inte som lärare, är kanske du nyfiken på yrket kurator. Läs mer om lediga jobb för socionomer och kuratorer. Läs även mer om yrket som lärare, lön för lärare och vad yrket faktiskt innebär.