Pedagogstockholmblogg.se

Hitta lärarbloggar här

På den här sidan kommer du att hitta 15 olika lärarbloggar i Stockholm och i resten av landet.

Få tips på bloggar om Skolan, pedagogik och lärande hos oss

Bloggar skrivna av pedagoger och lärare sammanfattar en egen kategori inom bloggvärlden. De bloggar om hur det är att arbeta som lärare i dagens samhälle och om olika undervisningsmetoder. De delar också med sig av sina tankar om skolan och skolutvecklingen.

Nedan kan du se ett urval av lärarbloggar inom Stockholmsområdet.

01 Per Kornhall

Om du är intresserad av skolutveckling och om hur det är att jobba på skola, då är författaren och skolexpertens blogg rätt för dig. Han har också skrivit flera böcker, varpå boken ”Barnexperimentet” fick stor uppmärksamhet för sina kritiska slutsatser om utvecklingen av den svenska skolan. Han har arbetat som gymnasielektor i biologi och kemi i Enköping, varit undervisningsråd vid Skolverket och varit skolstrateg i Upplands Väsby kommun. I den här bloggen får du följa hans åsikter och tankar om skolutveckling.

Läs Mer

02 Toura Hägnesten

Toura Hägnesten har en lång erfarenhet av tal och skrift och arbetar i dagsläget som ämnesutvecklare centralt på utbildningsförvaltningen med placering på Uppsalaavdelningen. Hon bloggar framförallt om läs-, skriv-, och språkutveckling och har tidigare arbetat med ett läs- och språkprojekt på grundskoleavdelningen.

Läs Mer

03 Karin Boberg

I högstadieläraren Karin Bobergs pedagogblogg kan man läsa om skolvardagen med allt från ämnesarbete och anpassningar till de små detaljerna för att undervisningen ska flyta på. Karin Boberg undervisar i de samhällsorienterade ämnena i Älvsjö. Hon har tidigare varit fackligt engagerad och har föreläst om hur lärarstudenter och nyexaminerade lärare ska få en bra start i yrket.

Läs Mer

04 Alexander Skytte

Idrottsläraren på Skälbyskolan i Järfälla blev som barn diagnostiserad med adhd och senare i livet diagnostiserades han även med autism. Alexander Skytte har haft en känsloladdad skolgång som resulterat i utåtagerande beteenden och missförstånd, vilket har legat som grund för hans drivkraft att bidra till utvecklingen för en skola som är mer förstående för barns behov och intressen. I hans lärarblogg får vi ta del av hur han arbetar för att skolan på ett bättre sätt ska kunna bemöta barn som inte följer normen.

Läs Mer

05 Nicklas Mörk

Nicklas Mörk är en av de lärare som utövar sina funderingar kring lärande om undervisning och inlärning i matematik. Han är själv matematiklärare och SO-lärare i Lindesberg och i hans blogg får vi ta del av om lärares vardag och hur den påverkas av reformer och styrdokument.

Läs Mer

06 Fritidsrörelse

Kollegorna Robert Andersson och Ivan de Kartzow har tillsammans startat ett projekt som kallas för ”fritidsrörelse”. Projektet går ut på att eleverna ska få mer undervisningstid i rörelse under dagen, för att få flertalet positiva effekter. I den här lärarbloggen kan du följa projektet.

Läs Mer

07 Mattekoffert

Carolina Blomström är mattelärare för elever som behöver något extra för att utvecklas i ämnet. I hennes blogg skriver hon om hur hon arbetar för att eleverna ska utveckla sitt abstrakta tänkande. I den här bloggen får du ta del av hennes kreativa metoder för att elever ska ha lättare att lära sig matematik.

Läs Mer

08 Nystart i Sverige

Alexandra Thorberntsson är lärare i svenska som andraspråk på Skarpatorpsskolan i Stockholm. I hennes blogg skriver hon om undervisningen och hennes syn på nyanlända elevers lärande. I hennes blogg kan du också få tips på böcker och videor som hon använder sig av i sin undervisning.

Läs Mer

09 Förskolebloggen

I den här bloggen får vi ta del av åtta förskollärare och en förskolechefs tankar om sitt arbete där de tar upp aktuella frågor och bloggar om spännande projekt som är på gång inom förskolevärlden.

Läs Mer

10 Max Entin

Högstadieläraren och illustratören Max Entin arbetar på Blommensbergsskolan i Stockholm. I bloggen ritar han främst nidbilder på sina chefer, kollegor och elever.

Läs Mer

Läs ännu fler lärarbloggar här!

Om du vill ta del av lärarbloggar utanför Stockholm finns det gott om det också. Här listar vi ytterligare några lärarbloggar som finns i resten av landet.

01 Sara Bruun

Ringsjöskolan i Höörs engelskalärare, Sara Bruun, har genomgått en digital revolution och är även IKT-pedagog (Information, kommunikation och teknik) i Höör. Hon bloggar framförallt om en språklärares vardag.

Läs Mer

02 Mikael Bruér

Han är universitetsadjunkt vid Malmö universitet där han arbetar med digitalisering och nationella prov. Tidigare har han arbetat som lärare i samhällsorienterade ämnen på högstadiet och gymnasiet, samt arbetat i socioekonomiskt utsatta områden. Han bloggar om allt från digitalisering till skolans systemfrågor.

Läs Mer

03 Jonas Edlund

Han studerar till klassrumsledare och lärare i programmet Teach for Sweden. Han bloggar om ledarskap och digitala verktyg och brinner för elevaktiverande lärare ska bidra till att fler barn ska kunna välja sin framtid. Idag jobbar han på Gumaeliusskolan i Örebro och är ämnesbehörig i kemi och biologi.

Läs Mer

04 Lotta Lindström

Studie- och yrkesvägledaren Lotta Lindström har mestadels arbetat på grundskolor, men även Komvux och gymnasiet. I hennes blogg får vi läsa om alla olika skolstadier som elever genomgår och om hennes arbete som just studie- och yrkesvägledare.

Läs Mer

05 Ordförandebloggen: Johanna Jaara Åstrand

Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand bloggar på Lärarförbundets hemsida. I hennes blogg får vi läsa om lärares villkor, skolutveckling och utbildningspolitik.

Läs Mer