#SETT2014, 100 dagar kvar

Ja, som sagt. Jag piskar igång bloggen ett par gånger i år: SETT och Almedalen. Håll även koll på min Twitter, det går ibland snabbare att bomba ut teckningarna där. Jag hoppas vi ses!

Gott slut!

Hej och god fortsättning! I och med att terminen startar på nytt tar sig den här bloggen en längre paus och jag ritar vidare på andra ställen.

Hörni, vad roligt det har varit. Det här har varit närmare fyra år av högt och lågt, roligt och inte fullt så roligt. Jag har extraknäckt i Almedalen,SETT och Skolforum och så blev det bok, den kan ni nog fortfarande lägga vantarna på.

När jag fick uppdraget att skildra skolan genom någon form av skrattspegel där på våren 2010 blev jag först aningen nervös. Hur gör man sig lustig på beställning, bara sådär? Tänk om inget festligt händer? Men hallå, nu är det ju skolan vi talar om här. Varje vecka har det hänt något att fnissa åt. Om jag inte har varit på plats har har jag fått utmärkt hjälp av diverse politiker och deras utspel. Ett och annat tv-program gjorde ju halva jobbet en period. Och IT-systemen ska vi bara inte tala om.

Men av detta hade det inte blivit något om jag inte haft de sköna lirarnaPedagog Stockholms förtroende. Eva-Li, Helena och Pelle, Tack för allt!

Ni som läst, länkat vidare, kommenterat och gillat – jag är rörd och mållös. Tack för glada tillrop, gillningar, delningar och kommentarer. (Och har ni inte fått nog vid det här laget hittar ni mig exempelvis här, jag slutar ju inte rita. Dessutom kan ni följa mig på Facebook, Twitter och Instagram, då får ni veta om det dyker upp något, här eller annorstädes. Jag kommer skaka liv i bloggen på SETT-dagarna och i Almedalen om ingen slagit klorna i mig innan dess. Sugen? Kontakta mig på max@maxentin.com)

Skolstart

20140107-233428.jpg

Några randanteckningar från helvuxen studiedag. Om några timmar är det skarpt läge.

God jul!

Tack för i år hörni! I januari har jag några förändringsnyheter gällande bloggen här, men det tar vi då, tycker jag. Nu ska vi bara käka knäck och dricka glögg. Ha det så skönt!

Pis-HUH?

20131216-104848.jpg

En elev lanserade den här teorin förra veckan, varpå jag fann liknande tongångar på Facebook. Kan det ha med saken att göra? Att ett icke lärarrättat pisaprov i floden av nationella tentor kanske… drunknar lite?

Käften

20131209-182846.jpg

Krigsrubrikerna stod som spön i backen under veckan som gick. Jag vill fundera lite över vad man mäter, hur barnen mår i Sydkorea och vad man tror att man vinner på bli så jädra grinig kring det hela.

Alla talar om Pisa

20131204-104949.jpg

Jag vill också åka dit.

(Återbruk från 2010, då vi också talade om Pisa)

Terminsupplopp

20131203-091122.jpg

När många elever samtidigt vill ha individuella betygssamtal med tillhörande matrisgenomgång, då är det det här vi hör.

 (Men hörni, titta in här om det tjorvar sig i huvet, de här lirarna vet vad de pratar om)

Hundra år

20131128-124411.jpg

Ibland känner man sig lite gammal.

Returpapper

20131125-101711.jpg

För ett par år sedan publicerades den här ypperliga debattartikeln som bland andra mina kollegor Emma Rosengren och Malin Appeltofft skrivit. Den blev en av de mest delade artiklarna någonsin. Kanon. Nu, två år senare, tycks någon ha hittat den igen. Gott så, den är fortfarande relevant,  men man ska akta sig lite för att dela vidare saker utan att kolla datum.