• Tio-i-topp-listan

  Nedan listas våra tio mest populära bloggar under den senaste månaden i fallande ordning.
 • Läs- och språksatsningen

  Läs- och språksatsningen

  Den här bloggen syftar till att ge alla jag möter i arbetet som utvecklingslärare en möjlighet att ställa och svara på frågor, skriva kommentarer och reflektera kring läs-, skriv- och språkfrågor. Jag ska försöka ge lite glimtar från mitt arbete, reflektera över det jag gör och över de frågor jag möter. Forskning, rapporter och resurser på nätet är källor jag använder för att navigera rätt i mitt jobb. Läs-, skriv- och språkutveckling är nämligen ett föränderligt och komplext kunskapsområde som det är en stor förmån att få arbeta med. Välkommen in!

 • Lärande & bedömning

  Lärande & bedömning

  Följ oss i vårt arbete kring bedömning och i processen Skola 2011. Ta del av aktuella rapporter och nyheter, information om våra satsningar, intervjuer med forskare och lärare, filmer om bedömning samt läs våra och gästbloggares reflektioner om bedömning. I IUP-processen är bedömningen central och hur pedagoger arbetar med bedömning har i forskning visat sig vara centralt för elevers lärande.

 • Gränslöst digitalt lärande

  Gränslöst digitalt lärande

  Hur använder vi lärare digitala verktyg? Måste vi veta mer än våra elever eller är det ok att inte kunna allt? Med den takt som IT-tekniken utvecklas i så är det i stort sett omöjligt att hinna ta in allt nytt. Men vi är i alla fall några som försöker. Jag testar gärna nya digitala verktyg och försöker hela tiden lära mig mer. Ibland blir det mest att jag nosar på ytan och andra gånger tar jag ett djupt dyk ner. Ibland glömmer jag bort det jag lärt mig och ibland gör jag fel. Om allt detta tänker jag berätta och om hur vi på vår skola försöker få fler att våga pröva.

 • Kulan - mötesplats för kultur, förskola och skola.

  Kulan - mötesplats för kultur, förskola och skola.

  Vi vill förmedla vad som händer när kultur och skola möts. Hur förbereder man mötet, vad händer efter? Bloggen är en plats för reflektion kring mötet mellan förskola/skolan och kulturlivet. Alla pedagoger och kulturproducenter är välkomna att dela med sig av erfarenheter och förhoppningar i den här bloggen. Skriv i kommentarsfälten så kontaktar vi er.

 • Skolbiblioteksbloggen

  Skolbiblioteksbloggen

  Mediotekets skolbiblioteksgrupp stödjer utvecklingen av Stockholms kommunala skolbibliotek. I vår blogg får du information och inspiration och möjlighet att ta del av vad som är på gång inom skolbiblioteksvärlden. Vi tipsar om intressanta konferenser, undersökningar och artiklar och bjuder på glimtar från vardagen på skolbiblioteken i Stockholm.

 • MoD

  MoD

  Vad innebär det att kunna läsa? På riktigt. Hur skulle världen förändras om alla plötsligt kunde delta i samhället, göra sig hörda, bli vad de ville? På mikronivå – föreställ dig att du hade förstått allt, på varje lektion när du gick i skolan. På vilket sätt skulle du vara annorlunda? Det är detta Reading to Learn handlar om. Det här är en blogg om Reading to Learn i synnerhet och skolfrågor i allmänhet. Följ med på äventyret!

 • Provfri matematik – bedömning i praktiken

  Provfri matematik – bedömning i praktiken

  I år tänker jag bedriva matematikundervisning utan prov. Bedömningen görs istället löpande under varje arbetsområde och avslutas med en slutbedömning i området. Räknandet i traditionell mattebok reduceras till ett par veckor per kapitel. Kvantitet ersätts med kvalitet och medvetenhet. Både jag och eleverna dokumenterar regelbundet kvaliteten i deras arbete. Bloggen handlar om framgångar och våndor med den formativa bedömning som ersätter proven, samt om dokumentationen som måste hålla högre standard än provrättning.

 • Vad gör de i biblioteket?

  Vad gör de i biblioteket?

  Två skolbibliotekarier på två olika skolor. Hjulsta grundskola och Mariaskolan är två grundskolor där man satsar på sina skolbibliotek. Bibliotekarierna Cilla Dalén och Lotta Metcalfe bloggar om stort och smått från sin vardag. – Variationen mellan skolbibliotek runtom i landet är stor, en del skolor har inte ens någon som jobbar i biblioteket. Vi vill ge våra bilder av hur det kan se ut när det finns bibliotekarier på plats i skolorna. Vi vill uppdatera bilden av skolbiblioteket och vad som händer där.

 • Språkforskningsinstitutet

  Språkforskningsinstitutet

  Språkforskningsinstitutet består av en grupp utvecklingslärare och doktorander. Vi arbetar på Utbildningsförvaltningen i Stockholm. Vårt uppdrag är att i samarbete med skolorna i Stockholms stad sprida kunskap och forskningen kring språk och lärande ur ett flerspråkighetsperspektiv.

 • #STHLMISIT

  #STHLMISIT

  I den här bloggen lyfter vi spännande och engagerade lärare i Stockholms stad som arbetar med IT i undervisningen. #sthlmisit

 • Övriga bloggar

  Nedan följer resten av våra bloggar utan inbördes ordning.

 • Nystart i Sverige

  Nystart i Sverige

  En blogg för Pedagog Stockholm

 • Digitala resurser

  Digitala resurser

  Lärare i Stockholms stad har tillgång till många resurser som kan användas för att höja den digitala mognaden. På denna blogg finns en sammanställning av digitala resurser för lärare som finns upphandlade i staden samt resurser som är öppna för alla. Tanken är att lärare ska kunna hitta resurser för att utveckla lärandet med hjälp av digital teknik och innehåll. Listan byggs ut efterhand och förslag på tillägg skickas till digitalalyftet@stockholm.se .

 • Fokus på engelska och moderna språk

  Fokus på engelska och moderna språk

  Jessica Berggren och Annika Nylén är lektorer och språklärare samt arbetar med engelska och moderna språk på FoU-enheten. Bloggen vänder sig till dig som är intresserad av undervisning och lärande i språk och fungerar också som informationskanal för aktiviteter för lärare i engelska och moderna språk.

 • Kungsholmens förskolor

  Kungsholmens förskolor

  Här skriver Kungsholmens kommunala förskolor om sitt pedagogiska arbetet och spännande projekt.

 • UrFlippat

  UrFlippat

  Vi är två lärare som arbetar UrFlippat på Mälarhöjdens skola Vi undervisar i Ma/NO respektive Sv/SO och det tror vi kommer att tillföra en bredd till bloggen. Vi brinner för att hitta arbetssätt inom IT som gynnar ett formativt förhållningssätt och detta utvecklingsarbete dokumenterar och delar vi med oss av här på bloggen. Vi har tillgång till klassuppsättningar med iPads vilket ger oss alla möjligheter till utveckling och genomförande av våra idéer.

 • Läslyftet i Stockholm

  Läslyftet i Stockholm

  Hösten 2015 startar Läslyftet, en fortbildning som bygger på kollegialt lärande och som vänder sig till lärare i alla ämnen. Läslyftet syftar till att öka elevers läsförståelse och skrivförmåga och kommer att pågå fram till 2018. På den här bloggen berättar vi om Stockholms stads arbete med Läslyftet.

 • Barns möte med idrott, hälsa och genus

  Barns möte med idrott, hälsa och genus

  Här bloggar vi - Chris och Pär på Sjöviksskolan - om barns tidiga kunskapsutveckling men också om ämnet idrott och hälsa. Dessutom kommer vi att skriva om genus och hur vi förhåller oss till det i praktiken.

 • Forskning i praktiken

  Forskning i praktiken

  Vad är skillnaden mellan fiktiv och faktiv läsning? Hur bedömer man tyngd och flöde i dans? Kan rollspel vara ett pedagogiskt verktyg för att utveckla elevers förståelse av demokrati? Följ vårt arbete med lärardrivna forskningsprojekt. Här möts praktik och forskning genom forskande lärare i skolan och på universitetet.

 • Gästbloggen

  Gästbloggen

  Apeller, hyllningar och brännheta debattinlägg. På gästbloggen skriver inbjudna och självbjudna gäster. De gemensamma nämnarna är skolan och lärande.

 • IKTEKET

  IKTEKET

  Denna blogg är ditt bollplank där du kan komma och bli inspirerad och ge ditt inre digitala lärar-jag näring. Jag som skriver här heter Victoria Naverfeldt och jobbar som IKT-pedagog på ESS Gymnasiet. Jag tror verkligen att IKT är framtiden för utbildning. Vi är inte längre bundna vid en bok i ett klassrum, utan vi kan vara ute i världen och ändå växa och dela kunskap tillsammans. IKT är plattformen där vi möts. Mer IKT åt folket!

 • Modersmålspedagogen

  Modersmålspedagogen

  Jag heter Bussarakham Kanyavongha och kallas Duan vilken betyder måne. Jag är nyanställd som modersmålslärare och studiehandledare i thailänska och jobbar på olika grundskolor i södra Stockholm. Jag vill skriva om mitt uppdrag som modersmålslärare och studiehandledare.

 • Fritidshemmets verklighet

  Fritidshemmets verklighet

  Jag heter Maria Jernberg. Jag har ritat serier om min vardag sen gymnasietiden. Jag är utbildad förskollärare men har arbetat länge som fritidspedagog. Därför handlar många av mina serier om fritids. Smart va?

 • Max Entins Blogg

  Max Entins Blogg

  Serietecknaren och läraren Max Entin kommenterar lärarvardagen i bild här på Pedagog Stockholms blogg. Så här recenserar tidningen Skolvärlden Max Entins debutbok: ”Du möter floskelladdade skolledare, festsugna kolleger, förvirrade vikarier, felskruvade föräldrar och framför allt ett gäng fullständigt feltänkande och fasansfulla – men ibland förstås fantastiska – elever."

 • Spela skolan

  Spela skolan

  Spelmekanik har länge haft en plats i skolan. Med ny teknik, mer forskning och sociala medier har den sin självklara plats, också i klassrummet. Bloggen rör exempel på vad spelmekanik är och hur den kan användas i skolan.

 • Pedagogiskt café

  Pedagogiskt café

  Här kan du följa samtal och tankar inför och efter Pedagogiskt café. Alltid med fokus på nyttan för Dig som pedagog. Håll dig ajour med det senaste inom pedagogik, skola och IKT. Program för cafékvällarna hittar du på: www.pedagogisktcafe.se

 • Förskolebloggen

  Förskolebloggen

  En bloggar en rad olika förskolor i staden om sin verksamhet och pedagogiska idéer.

 • Svenskläraren tipsar

  Svenskläraren tipsar

  Den här bloggen är precis som namnet antyder: full med tips. Tips som är relaterade till undervisning i svenska på gymnasienivå. Huvudsakligen uppgifter och arbetsmoment som jag har använt mig av i min undervisning. Det finns alltid en koppling till aktuella delar i berörda ämnesplaner och jag beskriver också svårigheter som jag själv har upptäckt när jag genomfört och finslipat dessa moment. Låt dig gärna inspireras till egna varianter eller kopiera mina upplägg rakt av om det passar.

 • Idrott och hälsa med Patrik Mårdh

  Idrott och hälsa med Patrik Mårdh

  Jag heter Patrik Mårdh och är förstelärare i idrott & hälsa åk 1–9 på Matteusskolan i Stockholm. Jag har jobbat som idrottslärare i 8 år och driver patriksidrottochhalsa.com där jag arbetar aktivt för att få mina elever mer aktiva och intresserade av idrott, hälsa och rörelse. Här får du följa min väg mot att ge eleverna gedigen glädje, gemenskap och gedigen kunskap.

 • Lärare Karin

  Lärare Karin

  Här vill jag dela med mig av undervisningsupplägg utifrån didaktikens grundfrågor: Vad? Hur? Varför? Med vem? När? Även om du har andra "vad och vem" kanske mitt hur kan inspirera? När jag började undervisa 2006, som nyutexaminerad lärare, hade jag bra verktyg för läsundervisning men saknade det för undervisning om skrivande. Två år senare mötte jag, och förstod, genrepedagogik och sedan dess finns i alla fall en riktning. Idag vill jag beskriva det som en explicit undervisning där språk och kunskap går hand i hand och grundläggande texttyper ger struktur till undervisningen.

 • Redaktionsbloggen

  Redaktionsbloggen

  Pedagog Stockholms redaktion består av Pelle Mårtenson, Helena Karlson och Calle Hedrén. På den här bloggen berättar vi lite mer om vårt arbete. Kommentera, tipsa och tyck till i kommentarsfältet. Vi kommer att svara dig!

 • 1 till 1 – 2016

  1 till 1 – 2016

  Nu fortsätter 1:1-projektet med att utveckla stadens satsning på datorer till alla gymnasieelever. Målet är att alla lärare och bibliotekarier ska höja sin kompetens för att kunna utveckla undervisningen med hjälp av digitala verktyg.

 • Verktyg för livet

  Verktyg för livet

  Vi är två lärare som tillsammans undervisar i hörselklass på Alviksskolan i årskurs 5. I vår blogg vill vi belysa det kollegiala lärandets kraft, genrepedagogisk undervisning, formativt förhållningssätt, inblickar i en förstelärares vardag, hur det är att vara nyutexad lärare, samt reflektioner kring att vara lärare i hörselklass.

 • Elever i behov av särskilt stöd

  Elever i behov av särskilt stöd

  Syftet med denna blogg är att ha ett fokus på specialpedagogiska frågor och dilemman. Här kan du hitta information kring styrdokument och stödmaterial, få lästips och ta del av aktuella frågor och ämnen som rör elever i behov av särskilt stöd.

 • Uppdrag EHT

  Uppdrag EHT

  I Stockholm pågår sedan 2013 ett uppdrag att kartlägga viktiga faktorer för att skolornas elevhälsoteam ska arbete förebyggande och hälsofrämjande i enlighet med skollagen. Sju kommunala skolor deltar i uppdrag EHT. Fyra grundskolor och 3 gymnasieskolor. Målet med uppdrag EHT är en aktiv elevhälsa som arbetar förebyggande och hälsofrämjande för högre måluppfyllelse för eleverna. Här på bloggen kan du följa arbetet i uppdrag EHT.

 • I mötet mellan forskning och klassrum

  I mötet mellan forskning och klassrum

  Jag heter Hannes Forsberg och är lärare i matematik samt naturvetenskap för årskurs 4-6. Syftet med denna blogg är att påvisa undervisningssekvenser som möter aktuell forskning, och däri diskutera kunskapsinhämtningen och motivationen hos elever.

 • SO-didaktik i centrum

  SO-didaktik i centrum

  I den här bloggen kan du ta del av erfarenheter, reflektioner, övningar och material inom det so-didaktiska fältet. Under läsåret 2014/2015 har vi fokus på historiedidaktik när vi genomför seminarieserien Doing history för lärare. I serien tar vi hjälp av sex historiedidaktiska tankeredskap som hjälper oss strukturera historieundervisningen och organisera historiskt resonerande.

 • En poddares dagbok

  En poddares dagbok

  Podcast är ett fantastiskt, kreativt och utvecklande verktyg för skolbruk. På den här bloggen berättar vi om vårt arbete med podcast i skolan. Vi hoppas även kunna inspirera och hjälpa dig att dra igång en egen podd.

 • Genusfältet

  Genusfältet

  Skolan vilar på en demokratisk värdegrund, där vi skall respektera och bekräfta eleverna som de individer de vill leva, vilket innebär att skolan måste arbeta mer medvetet med normkritik och genusfrågor. Bloggen Genusfältet är tänkt som en plattform där jag kommer att belysa, beröra och behandla frågor som handlar om våra könsroller, genus och attityder, normkritik och skolans övergripande mål; att säkerställa att vi även i framtiden kan kalla oss en demokrati!

 • En lärares språkhus

  En lärares språkhus

  Språkhusets blogg visar det dagliga arbetet med nyanlända elever och även andra elever som kommer hit. Så småningom kommer elever (med min hjälp) få göra egna blogginlägg för att visa sitt arbete. Förutom detta kan man också följa mitt arbete/uppdrag som förstelärare i ämnet svenska som andraspråk. Man kommer kunna hitta bra länkar, bra tips, bilder, små filmer och annat smått och gott.

 • OMg

  OMg

  Den här bloggen handlar om Ma/NO-love. Den handlar om kärlek till det språk är så universellt att NASA tror att eventuella rymdvarelser skulle kunna kommunicera på. Den handlar om kärlek till förståelsen av små, små partiklar och stora, stora fenomen som påverkar hela vår jord. Den handlar om kärlek till att stå i klassrummet, om att prova på nya saker, om att utmana elever och få dem att fundera på saker som de aldrig funderat på förr.

 • Vetenskapens Hus

  Vetenskapens Hus

  Vetenskapens Hus är en knutpunkt för skola, högskola och näringsliv. Till oss kan du som lärare ta med dig dina elever och delta i närmare 100 skolprogram. Eller varför inte gå en av våra populära lärarfortbildningar? Vi är också arrangörer för stora vetenskapliga evenemang som riktar sig mot skolan - exempelvis ForskarFredag. Här i vår blogg får du veta vad som händer i Vetenskapens Hus. Varmt välkommen!

 • Nätbaserad lärare

  Nätbaserad lärare

  Mitt namn är Jonas Bäckelin och jag är gymnasielärare inom naturvetenskapliga ämnen. Bloggen "Nätbaserad Lärare" handlar om lärarens yrkesroll när det gäller användandet av IT som pedagogiskt verktyg för att utveckla lärprocesser, samarbete och kommunikation.

 • Flippar och floppar i matteundervisningen

  Flippar och floppar i matteundervisningen

  Att misslyckas och att lyckas i undervisningen och sedan samtala om det, ser jag som kärnan i det kollegiala lärandet. Denna blogg handlar om saker som sker i klassrummet, både flippar och floppar, om matematikundervisning i stort och massor av tankar däremellan. Jag som skriver heter Andreas Hernvald och är lärare på Johan Skytteskolan i Älvsjö.

 • Livslångt lärande

  Livslångt lärande

  I den här bloggen får ni följa med på min Reading to Learn-resa, lära er samtidigt som jag lär mig och se hur mina elever upptäcker olika textvärldar. Här får ni se hur jag utmanar mig själv och eleverna. Jag öppnar upp dörren till hur jag och mina elever lär oss för livet. Mitt motto är, ett litet steg i klassrummet kan bli ett stort steg för mänskligheten. Jag försöker att se alla elever, oavsett svårigheter ska alla känna att de lyckas i skolan. Jag som skriver heter Jessica Fidani och jobbar på Alviksskolan.

 • Svindlande höjder - Lärande med Stockholms gymnasiebibliotek

  Svindlande höjder - Lärande med Stockholms gymnasiebibliotek

  Oväntade och förväntade tips och erfarenheter från gymnasiebibliotekets horisont.

 • Prisbloggen

  Prisbloggen

  Stockholms lärare och elever är bra, bättre och bäst! På den här bloggen presenterar Pedagog Stockholm stolt vinnare av priser och stipendier.

 • Flippad musik

  Flippad musik

  Ann-Sofie Leven arbetar som musiklärare i åk.3-5 och undervisar i kör åk.1-3 i grundskolan. Hennes stora passion att lära och sprida inspiration så att eleverna utvecklar sig så mycket som de själva önskar! Att använda sig av IT på olika sätt i undervisningen hjälper henne möta eleverna på deras egen nivå och intresse.

 • En bok i världsklass

  En bok i världsklass

  Barn och böcker är en återkommande aktivitet med en tävling ”En bok i världsklass” för åk F–6, inspirationsseminarier för pedagoger och skolbibliotekarier, Bok after work och särskilda programdagar på Skansen för Stockholms skolor. Barn och böcker är ett samarbete mellan Stockholms stads utbildningsförvaltning, Stockholms stadsbibliotek, Stiftelsen Skansen och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

 • Teachers Across Borders Sweden

  Teachers Across Borders Sweden

  TAB Swedens engagerade lärare jobbar i olika delar av Stockholmsområdet. Vår kompetens sträcker sig från förskoleklass till år 9 och spänner över de flesta ämnen i skolan. Gemensamt för oss är att vi gärna delar med oss av våra färdigheter inom pedagogik och metodik till våra kollegor i Kambodja.

 • Mentorsnätverkarna

  Mentorsnätverkarna

  Nätverksledarna i Stockholms stad har till uppgift att stödja mentorer till nyexaminerade lärare i deras uppdrag. Som mentor behöver man någon att diskutera, ventilera och reflektera tillsammans med. Vi skapar möjlighet för detta genom återkommande träffar och vår blogg. Tillsammans har vi både utbildningar inom handledning, coaching och mentorskap och lång erfarenhet av att handleda lärarstudenter.

 • PIM-bloggen förskola

  PIM-bloggen förskola

  PIM på Förskolan är ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen och Stadens fjorton stadsdelsförvaltningar för att höja den digitala kompetensen bland den pedagogiska personalen i förskolan. Medioteket stöttar och administrerar. Och driver bloggen… Välkommen att skicka in texter, bilder, filmer eller förslag som handlar om digitalt lärande på Förskolan! Projektledare är Stefan Larsson Lindmark. PIM-gänget på Medioteket är Andreas Meschke, Anna Engström, Mikael Fallmo och Stefan Didon.

 • Avslutade bloggar

  Bloggarna nedan är avslutade och inga nya inlägg görs. Men du kan fortfarande läsa dem.
 • Miss Åsa

  Miss Åsa

  Heter det fyrlianglar? Bror och syster, är det samma sak som brorsan och syrsan? Dessa frågor tillhör vardagen för Åsa Sebelius som arbetar i en förberedelsegrupp på Grimstaskolan i Vällingby. På bloggen får vi följa hennes arbete med att ta emot helt nyanlända elever och hur det kan se ut när de erövrar det svenska språket. Åsa diskuterar även gärna skolfrågor i stort och i smått och har alltid perspektivet flerspråkiga elever med sig.

 • Medioteket bloggar om film

  Medioteket bloggar om film

  En fantastisk resurs! Medioteket erbjuder lärare och elever ett stort och varierat utbud av media i alla ämnen och för alla åldrar. En fantastisk resurs och ett viktigt stöd i lärandet, som öppnar för ett inkluderande arbetssätt. Vi har ett speciellt fokus på spel- filmens kraft som pedagogisk resurs. En film kan vara t.ex. en stimulerande introduktion till ett nytt arbetssätt eller tema. I bloggen kommer jag och även mina kollegor i Filmgruppen på Medioteket att ge tips på nya och ”gamla” filmer, puffa för skolbioevents och mycket annat.

 • Brevet

  Brevet

  I Brevet reflekterar utbildningsförvaltningens ledning kring frågor som är viktiga för stadens alla elever. Här skriver bland andra Anders Carstorp, utbildningsdirektör, Håkan Edman, grundskoledirektör och Jan Holmquist, gymnasiedirektör. Du hittar Brevet även i tidningen LÄRA Stockholm. Kommentarer är mer än välkomna!

 • VFU-aktuellt

  VFU-aktuellt

  VFU-aktuellt vänder sig till dig som är intresserad av VFU-frågor. Här hittar du nyheter och aktuellt från stadens övnings-och VFU skolor. Du får också tips om föreläsningar och litteratur kring lärarutbildning och handledning, samt forskning inom området. För mera information gå gärna in på vår hemsida www.pedagogstockholm.se/VFU

 • Programbanken

  Programbanken

  Här bloggade applikationsförvaltarna om vad som händer med de pedagogiska programmen i Stockholms stad. Bloggen har tagit en paus just nu.

 • Jämställd undervisning

  Jämställd undervisning

  Här bloggade projektgruppen för Hållbar jämställdhet fram till december 2013. Hur ser en jämställd lektion ut? Når vi alltid alla pojkar och flickor med våra undervisningsmetoder? Hur tar vi nästa steg för att skapa en jämställd skola? Projektledaren Emma Laurin och genuspedagogerna Mikael Persson och Pernilla Sundström ställde frågorna och klurarade på svaren.

 • Stockholmskällans blogg

  Stockholmskällans blogg

  Här bloggade Frida Lindfors och Kettil Mannerheim om innehållet i Stockholmskällan - webbplatsen där du och dina elever hittar tusentals fotografier, texter, karter, låtar och mycket mer som berättar om livet i Stockholm genom seklen.

 • Hållbar utveckling - i ett helhetsperspektiv

  Hållbar utveckling - i ett helhetsperspektiv

  Här bloggade samhälls- och historieläraren Jennie Runesson, Kärrtorps gymnasium, fram till juni 2013. Jenny brinner för frågor om hållbar utveckling. Med bloggen ville Jenny inspirerera andra att jobba med hållbarhetsfrågor i skolan som mer än en miljöfråga.

 • Janna Scheele

  Janna Scheele

  Janna Sscheele bloggade på Pedagog Stockholm fram till juni 2013. Med bloggen ville Janna väcka lust, inspiration, glädje, lite jäklar anamma och dela en massa funderingar kring läraryrket och skolsystemet. Hon delade berättelser ur vardagen, reagerade på artiklar om skolan eller aktuella forskningsrön. Janna arbetade som lärarcoach och lärare i Stockholms stad. I somras flyttade hon norrut och arbetar idag som utvecklingsledare på BoU förvaltningen i Östersund.

 • Magnus Blixt

  Magnus Blixt

  Här bloggade lågstadieläraren Magnus Blixt fram till år 2012. Magnus som skulle vikariera en vecka men ännu är kvar som lärare på halvtid tolv år senare. Han har samtidigt många andra strängar på sin lyra: författare, föreläsare, facklig företrädare, folkdansare, ledamot av Lärarnas yrkesetiska råd och 360s lärarpanel (utser ”Lärarnas favoriter” bland skolforskningsavhandlingar).

 • Entreprenörskap i grundskolan

  Entreprenörskap i grundskolan

  För att kunna sprida goda exempel på ett entreprenöriellt förhållningssätt i grundskolan startar vi upp den här bloggen. Alla våra 15 skolor som deltar i ELIS-projektet samt de skolor i Botkyrka som deltar i BES-projektet ska kunna bidra med dokumentation och reflektioner under läsåren 2012/2013 och förhoppningsvis även längre fram. Vi kommer att få följa skolornas olika projekt och processer. Det är ju inte alltid målet som är det viktigaste utan även resan mot målet!

 • PIM-Bloggen

  PIM-Bloggen

  Här bloggade de ansvariga för PIM-projektet för grundskolan fram till 2013.

 • Vidga vyerna

  Vidga vyerna

  Vi är ett arbetslag på Handels- och administrationsprogrammet på Kista gymnasium som under våren kommer att genomföra ett projekt kallat ”Vidga vyerna”. Projektet går ut på att skapa förståelse hos våra elever för omvärlden och att motarbeta fördomar, kulturella konflikter och rasism i vår mångkulturella elevgrupp. Samtidigt utvecklar vi en entreprenöriell arbetsmetod för arbetslaget. Projektet finansieras med medel ur Olof Palmes minnesfond. I bloggen reflekterar vi lärare över arbetet med projektet!

 • I huvudet på en förstelärare

  I huvudet på en förstelärare

  Här bloggade Johanna Stjernlöf om sitt jobb som förstelärare i matematik på Ekensbergsskolan och handledare i matematiklyftet.